Z “Vrtnicami”

V četrtek je bil tretji december. Torej je bil Prešernov rojstni dan. To se pravi, da je bil to dan kulture. Je tako? In če je dan namenjen kulturi, je treba v to smer narediti kakšen korak, bi rekla. Kajne da?

Pa smo se dogovorile. Pravzaprav smo jih povabile. Vrtnice.
Kako povabile vrtnice? Pa res. Saj ne veste. “Vrtnice” so skupina starejših, tako kot me, “Zimzelenke”. So pa iz Škofje Loke. Pravzaprav smo jih povabile na skupno prednovoletno praznovanje, ki je zadnjih nekaj let postalo že tradicionalno. Eno leto povabijo one nas, drugo leto pa zamenjamo.

In ker je letos tole naše praznovanje “padlo” ravno na dan kulture, smo se zbrale kje drugje kot pred muzejem v “gorenjem koncu”. V muzeju so nas prijazno sprejeli, nam razkazali zbirke in makete in vse lepo razložili. V maketi kovačnice so z “NORCEM” kovali železo (glej MUZEJ ŽELEZNIKI – zbirke), v vigenjcu so kovali žeblje, delovali sta dve maketi žag pa mlin, skratka, v našem muzeju je kaj videti.

No, nadaljevale smo s kosilom v gostilni TRNJE. Okusno, zares. S polnimi želodčki smo potem prijetno klepetajsale, izmenjale darilca, se razgibale ob zabavni igrici, potem še en kviz za male sive celice, pa za posladek “štrudl”, ki ga je prispevala naša zdravstvena ministrica, mmm …
Dober je bil.

Ta vnos je bil objavljen v Kronika. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.